Ophalen / opkopen oud ijzer

De meeste schroothandelaars zullen het oude ijzer ophalen. Als je echter alleen een magnetron, of een paar stukken los metaal hebt, dan is het handiger om het even naar hem toe te brengen. Anders kan het voorkomen dat je er niets voor krijgt, omdat de schroothandelaar ook kosten heeft gemaakt (benzine). Daarom kun je het beste even van tevoren een emailtje sturen of een telefoontje plegen, om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Sommige schroothandelaren hebben containers op bepaalde plekken staan. Als je niet te veel oud ijzer hebt, kun je ze ook daarin gooien.
Ophalen en opkopen oud ijzer

Wil je weten welke schroothandelaren bij jou in de buurt zitten, en welke dan jouw oud ijzer kunnen ophalen? Bekijk dan de lijst met steden van schroothandelaren. Deze lijst is niet compleet, maar misschien zit er voor jou wel een handig adresje tussen! Deze schroothandelaren zullen dan jouw oude ijzer opkopen. Als ze het ijzer opkopen, dan letten ze op de zuiverheid en het gewicht van jouw oude ijzer. Het is het zeker waard om even voor de verschillende prijzen te vragen bij de verschillende schroothandelaren zodat ze het opkopen voor de gunstigste prijs voor jou!

IJzer kopen

Je kunt bij deze schroothandelaren vaak ook zelf ijzer kopen! Als je een paar stukken aluminium nodig hebt voor wat dan ook, dan kun je ook even informeren of jij het ijzer ook zelf kan opkopen. Deze schroothandelaren krijgen vaak grote partijen binnen dus er zit vast wel iets tussen voor jou om te kopen.